Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CC OO’nun lideri, maaş anlaşmasını ertelerse CEOE’yi greve gitmekle tehdit ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Comisiones Obreras’ın genel sekreteri Unai Sordo, bu Cuma günü, CEOE’nin siyasi döngüde bir değişiklik bekleme “cüretini” göstermesi ve bu süre zarfında “yeterli bir değişimden” kaçınması halinde önümüzdeki aylarda bir çatışma senaryosu olacağını garanti etti. “maaşların dağıtılması. 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı dolayısıyla ülke genelinde gerçekleştirilecek protesto seferberliklerinin kapılarında işverenler derneği başkanı Antonio Garamendi’ye hitaben açık bir ihtilaf duyurusu yapıldı.


İspanya Komünist Partisi tarafından düzenlenen bir eylemde Sordo, bir ücret anlaşması yoksa, sendikaların “tüm etleri ızgaraya koymaları” ve ellerinden geldiğince “gelebilecek bir hareketlilik veya grev senaryosuna bahse girmeleri gerektiği konusunda uyardı. gitmek.”

İşçi Komisyonları başkanı, “CEO, İspanya’da çatışma riski taşıyan bu senaryoyu gerçekten ele almak istiyor mu?” diye sordu. “Bu sorumsuzca bir politika. Maaş üzerinden bir servet dağılımı olmalı, işadamları sahip oldukları kaynakları kendilerine mal edemezler.”


KOBİ’ler ve serbest çalışanlar ile “kafası karışmış”



Sordo, konuşmasında, KOBİ’lerin temsilcilerinin ve işverenlerde serbest meslek sahiplerinin iş marjları gözlemevi oluşturulmadan önce gösterdikleri “savaşçılıktan” “şaşırdığını” da belirtti.

Bu anlamda, bu rasathane için “haykıranların” hem serbest meslek sahipleri hem de küçük işadamları olması gerektiğine işaret etti. Ayrıca, toplu pazarlıkta oradan ilerlemek için şirketlerin ekonomik açıdan ne durumda olduğunu kaydeden bir endeksin oluşturulması için.

İkinci Başkan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Díaz da bu Cuma günü PCE’nin aynı eyleminde, kamu görevlileri için daha iyi ücretler de dahil olmak üzere CCOO ve UGT tarafından sürdürülen maaş artışı talebini destekledi. Bu anlamda, büyük şirketlerin, “yedi kata kadar katlanan” iş marjları ile “brüt karlar” kaydetmelerine rağmen personelinin maaşlarını iyileştirmemelerini “aşağılama” olarak nitelendirdi.

Ayrıca, büyük gelirler ve varlıklar üzerinde geçici ve “hafif” vergilere sahip olmakla yetinmediği için, ülkenin “vergi ayrıcalıklarına” son veren derinlemesine bir vergi reformu uygulanması gereğini savundu; yanı sıra çalışma saatlerinin azaltılmasına yöneliktir.
 
Üst