Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CNMV, Grifols ailesinin olası “yasadışı kârını” araştırdığını reddediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), bu Cumartesi günü Grifols ailesinin olası bir “yasadışı kârını” araştırdığını yalanladı ve ailenin kan ürünleri şirketiyle bağlantıları ve şirketle ilgili daha fazla açıklama isteyeceğini reddetti. şirket ile ailenin yatırım aracı Scranton arasındaki ilişkiler.


Kamu kurumu, “CNMV'nin şu anda Grifols ailesinin olası yasa dışı karlarına veya şirket ile Scranton arasındaki ilişkilere ilişkin ek soruşturmalar yürüttüğü veya başlatmayı planladığı iddiası yanlıştır” dedi.

Benzer şekilde CNMV, Grifols'a ilişkin “belirgin eksikliklerin” geçtiğimiz Perşembe günü yapılan iletişimde ayrıntıları verilenler olduğunu belirtti.

Borsa yöneticisi, 'El Economista' gazetesi tarafından yayınlanan bilgilere yanıt olarak bu Cumartesi bir açıklama yayınladı.


Perşembe günü CNMV, Grifols'un yıllık hesaplarında, özellikle de rakamları destekleyen dökümlerin ve açıklayıcı notların ayrıntısı ve doğruluğunda “ilgili eksiklikler” bulduğunu belirtti; ancak denetçi, bu hesaplarda “önemli hatalar” tespit etmediklerini kaydetti. Bu nedenle, şu anda mali tablolarında herhangi bir yeniden formülasyon yapılması ihtiyacını tespit etmemiştir.

Bu Cumartesi yayınlanan notta, denetim otoritesi geçen Perşembe günkü sonuçların “söz konusu işlemlerin ekonomik koşullarında ve fiyatlarında tespit edilen eksikliklere herhangi bir atıf içermediğini” vurguladı. [en referencia a si las transacciones con partes vinculadas -accionistas de Grifols- se realizaron en condiciones de mercado]».

Grifols, CNMV'ye yanıt olarak, düzenleyici kurumun tavsiyeleri doğrultusunda şeffaflığını artırma ve mali bilgi dökümlerini genişletme konusunda kararlı olduğuna dair güvence verdi.
 
Üst