Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19’un yeni varyantı Orthrus ile ilgili korkutan keşif: Aşıyı alt ediyor

Leila

Global Mod
Global Mod
2019’un son haftalarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan daha sonra global bir salgın halini alan corona virüsü, yeni varyant ve mutasyonlarla yayılmayı sürdürüyor…

Son devirde Kraken olarak da isimlendirilen Covid-19 varyantından daha sonra yeni bir mutasyonun ortaya çıktığı belirtildi. Bilim insanlarının Yunan mitolojisindeki çift başlı köpeğin ismi olan “Orthrus” olarak isimlendirdiği yeni bir virüs konusunda ihtarda bulundu.

Kraken isimli varyanttan kısa bir süre daha sonra ortaya çıkan ve bilim insanları tarafınca CH 1.1 olarak kodlanan virüsünün corona virüsünün en ölümcül varyantı olan Delta varyantına emsal mutasyon geçirdiği belirtilirken bununla emsal özellikleri olabileceği duyuruldu.

Tayland, Hindistan, Çin, Avustralya ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere 66 ülkede görülen bu varyant ile ilgili olarak İngiltere’den bir açıklama geldi. İngiltere’de bağımsız araştırma yapan Sage isimli bilim g rubu, “İngiltere’de Omicron varyantının alt tipleri 2022’nin sonunda baskındı. Ama Omicron’un CH.1.1 ve XBB.1.5 varyantları ortaya çıktı ve bunların yerine geçecek” denildi.

“HEM DOĞAL tıpkı vakitte AŞI BAĞIŞIKLIĞINI YENEBİLİYOR”

Açıklamada, bu varyantın daha bulaşıcı olduğu belirtilirken bağışıklık sistemini de daha kolay yenebildiği aktarıldı. ABD’de bu varyantların süratle yayıldığına dikkat çekilirken, “Bu varyantlar hem doğal bağışıklık tıpkı vakitte aşının getirdiği bağışıklığı yenebiliyor” yorumu yapıldı.

ABD’nin Ohio kentinden Bilim insanları, Orthrus’un Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği mRNA aşısına karşı epey büyük direnç gösterdiğini açıklarken, evvelki mutasyonlara nazaran daha kolay bulaşabildiğini de lisana getirdi. Ohiolu bilim insanları, “Orijinal Covid-19 aşısının tesiri azalıyor. Yeni hatırlatma dozunu olmak gerekiyor. Ama bu aşı evvelki varyantlara göre Orthrus’a karşı daha az muhafaza sağlayabilir” tabirini kullandı.
 
Üst