Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Leon'un bankacılık sektörü satın alma gücünün toparlanmasını talep ediyor: “2008'den kalma maaşlarımız var”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Leon eyaletindeki bankacılık sektörü, 22 Mart Cuma günü, sektör işverenlerinin maaş artışları müzakerelerindeki “mantıksız” tekliflerine karşı protesto takvimini sürdüren yeni bir seferberlik düzenledi.

Banco Santander'in başkent León'daki Ordoño II'deki ofislerinden birinin önünde, 'TÜFE artarsa maaşlar da artar' veya 'İşverenlerin maaşları kesilir' gibi bildirilerle, farklı bankaların farklı şubelerini gezerek Plaza de Botines'e kadar yürüyüş başlattı.


«Bizim 2008 yılından kalma maaşlarımız var. O yılın maaşlarıyla kim satın alabilir? Biz değil” dedi UGT temsilcisi Ricardo Rodríguez.


Pazarlık durumu



Sendika temsilcileri, işverenlerin “makul bir anlaşmaya varmayı” “reddettiklerini” açıkladı. Resmi teklifin dört yıl içinde yüzde 8,25'lik maaş artışından oluştuğunu, bu artışın “eşit olmayan şekilde dağıtılarak” yüzde 9'a ulaştığını açıklıyorlar.


«Üç yıl boyunca %12 ve %13'lük bir anlaşmaya varan kırsal bankalar ve tasarruf bankaları arasındaki fark çok büyük. Onlarla makul bir anlaşmaya vardılar. CCOO temsilcisi Ramón Jorge, “Bankayla değil, en fazla faydayı elde ettikleri yer orası” diye yakınıyordu.


Satın alma gücü kaybı



İl genelinde finans sektöründe çalışan yaklaşık bin kişiden 500 ila 600'ü ilde bu sektörde çalışıyor. Jorge, “Bütün kuruluşlar acımasız karlar elde ediyor ve biz de 2008'den bu yana satın alma gücünü kaybediyoruz. Daha fazla satın alma gücü kaybetmemek için bir garanti maddesi istiyoruz” dedi.

“Ayrıcalıklı bir sektör olarak görülüyoruz ancak bu gerçeklikten çok uzak. Yaşamın ne kadar arttığını hepimiz görüyoruz ve 2008 maaşlarıyla devam ediyoruz” diyen Rodríguez, işçilerin “felaket çalışma koşullarını” da masaya yatırdı: “Birçok meslektaşımız stres nedeniyle hastalık izninde. İşgücü yarı yarıya azalır ve iş hacmi aynıdır. “Sınırdayız.”

Leonese bankacılık sektörü, bankacılık kuruluşlarının yönetim kurullarındaki maaş artışlarını “personellerini etkilemeden” eleştirdi ve şu uyarıda bulundu: “Vazgeçmenin zamanı değil, seferberliklere devam edeceğiz.”
 
Üst